Melonbulgur med feta och skinka

Melon och feta är en lyckad grekisk kombination. Bulgur kan också bytas mot couscous.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 400 g melon
  • 200 g skinka - rökt, eller kassler
  • 200 g fetaost
  • 4 dl rucolasallad
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl svarta oliver
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Koka bulgur i hönsbuljongen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna. Skär melon, skinka, fetaost och sallad i bitar. Strimla purjolöken.

  2. Rör ner det i den kokta bulguren. Lägg i oliver och mal över svartpeppar. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!