Melon- och nektarinbitar med vinyoghurt

Svalkande efterrätt i den ljumma sommarkvällen. Bara att skära frukten i bitar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 meloner - olika, t ex galia- och nätmelon
  • 2 nektariner

Vinyoghurt

  • 1 l yoghurt - med honungssmak
  • 1 msk honung - flytande
  • 0,5 dl vin - sött, t ex Château Menota eller Amfora Muscat d´Alexandrie

Gör så här

  1. Ansa och skär upp meloner och nektariner. Servera med vinyoghurt. Vinyoghurt Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter ca 4 timmar i kylskåp, så att den inte blir så tunnflytande. Ca 3 dl vassle bör tas bort. Rör ner honung och vin. Servera såsen till blandad melonsallad. Det som blir kvar av såsen passar bra att blanda ut frukostyoghurten med.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!