00000

Melonen kan skäras i bitar och hallondressingen kan göras i förväg och förvaras i kylen. Blanda melon, hallon och sallad strax före servering.

För 25 personer

Ingredienser

1 vattenmelon (1 1/2 kilo)
1 honungsmelon (750 g)
1 galiamelon (750 g)
500 g sallad blandad
500 g hallon

Hallondressing:

400 g hallon
3 lime, skal + 3 msk pressad saft
1,5 tsk salt
3 röda chili, t ex röd spansk peppar
1 tsk svartpeppar nymald
3 msk honung
1 dl vatten
0,75 dl olivolja

Gör så här:

1. Skala och skär melonen i ca 2 cm stora bitar eller klyftor. Blanda med sallad och hallon.
2. Dressing: Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Skölj limefrukterna och riv skalet. Tillsätt det och 3 msk limesaft samt övriga ingredienser. Blanda och låt stå till serveringen.
3. Ringla 1/3 av dressingen över salladen. Servera resten till.