Melon- och fetaostsallad med mynta

Vänd ihop salladen strax före servering så blir den fräsch och krispig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 romansallad
  • 2 gurkor
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 krukor bladpersilja
  • 2 krukor mynta
  • 1 vattenmelon - (ca 2 kg)
  • 600 g fetaost

Rostat pitabröd

  • 6 pitabröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj och skär salladen i bitar. Dela gurkan på längden och skär i lite större skivor (ta ev bort kärnhuset, då blir salladen mindre blöt om den får stå en stund). Halvera tomaterna. Hacka persilja och mynta, spara lite mynta till garnering. Skala och skär melonen i cm-stora bitar. Tärna fetaosten.

  2. Skär pitabrödet i tärningar. Stek det runt om i olivolja och paprikapulver ca 2 min i stekpannan tills det får färg och blir knaprigt.

  3. Vänd ihop salladen och lägg på melon och bröd vid servering. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!