Mel i mato

Mel i mato är en klassisk katalansk dessert, där mato är en spansk färskost gjord på ko- eller getmjölk. Vi ersätter med risotta, som ä rlik i både konsistens och smak. Serveras med bär eller frukt i små bitar och honung.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 g ricottaost
  • 250 g bär - t ex blåbär
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl honung - t ex apelsinbloms- eller lavendelhonung

Gör så här

  1. Rör ricottan och klicka den i små portionsskålar. Strö över blåbär och valnötter. Ringla över honung och servera.

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!