Mel i mato

33333

Mel i mato är en klassisk katalansk dessert, där mato är en spansk färskost gjord på ko- eller getmjölk. Vi ersätter med risotta, som ä rlik i både konsistens och smak. Serveras med bär eller frukt i små bitar och honung.

För 8 små skålar:

Ingredienser

400 g ricottaost
250 g bär, t ex blåbär
1 dl valnötter
1 dl honung, t ex apelsinbloms- eller lavendelhonung

5 minuter

Mel i mato – gör så här:

  1. Rör ricottan och klicka den i små portionsskålar. Strö över blåbär och valnötter. Ringla över honung och servera.

 

Pinchos

Pinchos är små mumsiga mumsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Fest, Spanskt