Medelhavssoppa med fisk

Servera gärna soppan med en klick aioli.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 fänkål - (200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater - hela (1 burk)
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 400 g hoki - eller sej halvtinad
  • 3 msk timjanblad - hackade (+ 4 små kvistar till garnering)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g baguette - grov eller annat grovt bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa fänkålen och skär den i små bitar.

  2. Fräs lök och fänkål i olja ca 3 min. Tillsätt tomater, smulad buljongtärning och hälften av vattnet. Koka upp under omrörning och sjud ca 10 min under lock.

  3. Skär fisken i tärningar, lägg dem i soppan och koka ca 5 min eller tills fisken är färdigkokt.

  4. Mixa soppan med mixerstav och späd med resten av vattnet. Låt koka upp och blanda i timjan. Krydda med salt och peppar. Garnera med timjan-kvistar. Servera med bröd.

Ca 340 kcal per portion, 10 g fett, 29 g protein, 33 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!