00000

Smidigare utflyktsmat än franska klassikern pan bagna finns nog inte! Här fyller vi lantbrödet med en matig sallad och låter det hela ligga i press för att brödet ska hinna safta till sig ordentligt. Då går det lättare att äta.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 lantbröd
0,5 rödlök
1 burk svarta oliver utan kärnor (290 g)
125 g manchegoost eller annan fårost
200 g kronärtskockshjärtan inlagda
3 tomater
2 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem. Riv osten grovt. Skär kronärtskockor och tomater i mindre bitar. Blanda alla ingredienser. Häll över olja och vinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
2. Skär brödet på längden och gröp ut ungefär hälften av inkråmet i både lock och underdel. Fyll brödet med salladen och lägg på locket. Plasta in brödet med plastfolie och lägg i en form med tyngd ovanpå.
3. Låt pan bagnan ligga i press i kylskåp ca 3 timmar så att brödet hinner safta till sig ordentligt.  Skär pan bagnan i breda skivor vid servering.