Mazarintårta med passionsfrukt

Recept på festlig och vacker mazarintårta. Mascarpone- och citronkräm toppar den saftiga mandelbottnen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 275 g mandelmassa
  • 1 citron
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 0,5 dl pistaschnötter - hackade
  • 1 krm salt

Mascarponekräm

  • 200 g mascarponeost
  • 1,5 dl syrad grädde - (30 %)
  • 0,5 dl florsocker
  • 0,5 dl citron - pressad

Garnering

  • 3 passionsfrukter
  • pistaschnötter - hackade
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel.

  2. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna.

  4. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm.

  5. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!