00000

Recept på mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde. Tårtbottnen går bra att göra i förväg och frysa in. Lägg på grädde och jordgubbar strax före servering.

För 8 personer

Ingredienser

Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde

1 + lime
300 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
3 ägg
4 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 1/2 liter jordgubbar

20 min + 25 min i ugn

Mazarintårta med jordgubbar och vispad limegrädde

  1. Sätt ugnen på 175 grader.  Skölj den ena limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Riv mandelmassan och blanda med smör och limeskal. Tillsätt äg-gen, ett i taget. Sikta ner vetemjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Grädda kakan mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna.
  3. Skölj den andra limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa ut 1 tsk saft. Vispa grädden fast tillsammans med limeskal, limesaft och florsocker. Bred grädden på kakan. Snoppa jordgubbarna och lägg dem på tårtan precis före servering.