Mazarinrutor i långpanna
Ingredienser
- 350 g smör
- 200 g mandelmassa
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- 0,5 tsk bittermandelolja
- 6,5 dl vetemjöl - (390 g)
- 5 dl strösocker
- 1,5 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Glasyr
- 4 - 5 dl florsocker
- 3 msk vatten
- 1 dl lemon curd
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.
-
Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.
-
Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
-
Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan. Värm lemon curden försiktigt och ringla den över glasyren. Låt stelna. Skär kakan i rutor.
-
Recept Saga Aneng, Hembakat