Mazarinrutor i långpanna

Recept på mazariner bakade i långpanna. Mazarinrutor har en fin smak av bittermandel och citron. Kakorna går bra att frysa men inte med glasyren på.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 350 g smör
  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 tsk bittermandelolja
  • 6,5 dl vetemjöl - (390 g)
  • 5 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Glasyr

  • 4 - 5 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 1 dl lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.

  2. Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.

  3. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.

  4. Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan. Värm lemon curden försiktigt och ringla den över glasyren. Låt stelna. Skär kakan i rutor.

  5. Recept Saga Aneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!