44444

Recept på mazariner bakade i långpanna. Mazarinrutor har en fin smak av bittermandel och citron. Kakorna går bra att frysa men inte med glasyren på.

För 25-30 rutor:

Ingredienser

350 g smör
200 g mandelmassa
3 ägg
3 dl mjölk
0,5 tsk bittermandelolja
6,5 dl vetemjöl, (390 g)
5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Glasyr:

4-5 dl florsocker
3 msk vatten
1 dl lemon curd

20 minuter + 25 minuter i ugn

Mazarinrutor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Riv mandelmassan.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och bittermandelolja. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mandelmassan. Rör till sist i smöret.
  3. Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
  4. Glasyr: Rör florsocker och vatten till en jämn smet. Bred glasyren över den kalla kakan. Värm lemon curden försiktigt och ringla den över glasyren. Låt stelna. Skär kakan i rutor.

Recept Saga Aneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar