4.64.64.64.64.6

Mazarinkaka med hallon och mandel är alla mazarinälskares dröm! Den glutenfria kakan håller sig saftig och fin flera dagar i kylen.

För 10-12 bitar:

Ingredienser

300 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
2 ägg
1,5 tsk bakpulver
3 dl mandelmjöl

Glasyr:

5 dl florsocker
3 msk mjölk
geléfärg, gul, eller ­hushållsfärg ev

Garnering:

250 g hallon, färska
0,5 dl mandelspån, rostade
1 msk florsocker

15 minuter + 35 minuter i ugn

Mazarinkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och lägg i en bunke med övriga ingredienser. Vispa slätt med elvisp.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Lägg ett bakplåtspapper i botten och spänn fast ringen.
  3. Bred ut smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Gör ett stickprov i mitten av kakan. Ta ut och låt kallna.
  4. Glasyr: Rör ihop florsocker, mjölk och eventuellt hushållsfärg, prova dig fram till rätt gul färg. Häll glasyren över kakan och bred ut den jämnt. Låt stelna i kyl ca 1 timme.
  5. Toppa kakan med hallon och mandel. Sikta över florsocker.