30 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn
Mazariner med hallon och turkisk peppar – gör så här:
- Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.
- Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ner smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i de mosade hallonen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200°.
- Kavla ut degen och klä mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje form. Strö ½ tsk krossade turkisk peppar i varje form. Fördela fyllningen över.
- Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på ett galler. Ta försiktigt ur kakorna ur formarna.
- Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på mazarinerna. Garnera med hallon och krossad turkisk peppar.