55555

Mazariner med hallon och turkisk peppar är en modern variation av den klassiska mazarinen.

För 15 kakor:

Ingredienser

100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl, (180 g)
0,5 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 ägg

Fyllning:

150 g mandelmassa
50 g smör, rumsvarmt
2 ägg
0,5 dl hallon, mosade
4 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 dl hallon
0,5 dl turkisk peppar, krossad

Glasyr:

2 dl florsocker
2-3 msk vatten

Garnering:

15 hallon
turkisk peppar, krossad

30 minuter + 1 timme i kyl + 15 minuter i ugn

Mazariner med hallon och turkisk peppar – gör så här:

  1. Arbeta samman smör, mjöl, socker och bakpulver i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen ca 1 timme.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan. Rör ner smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda i de mosade hallonen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Sätt ugnen på 200°.
  3. Kavla ut degen och klä mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar ställda på en plåt. Lägg ett hallon i botten på varje form. Strö ½ tsk krossade turkisk peppar i varje form. Fördela fyllningen över.
  4. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kallna på ett galler. Ta försiktigt ur kakorna ur formarna.
  5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Bred glasyr på mazarinerna. Garnera med hallon och krossad turkisk peppar.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar