00000

Matvetesalld med polkabetor, rädisor, fetsaost, svarta bönor och oliver. En färgglad sallad som gjord för försommarens fester. Använd matvete eller quinoa som bas.

För 20 pers på buffé

Ingredienser

10 polkabetor, (ca 750 g) små
2 morötter
1 rädisor, knippe
100 g sallad, krispig
200 g fetaost
300 g bönor, kokta svarta
2 dl kalamataoliver, svarta
4 dl kokt matvete eller quinoa
1 smörgåskrasse, ask, (35 g) eller vattenkrasse

Krasse- och lökdressing:

1 smörgåskrasse, (35 g) ask
0,5 schalottenlök
3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
0,5 tsk paprikapulver
1 tsk honung
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

1. Borsta och koka polkabetorna mjuka i vatten i en kastrull. Dra skalet av betorna och skär dem i klyftor. Låt kallna. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och kallna.
2. Ansa och halvera rädisorna.  Riv salladen i mindre bitar. Skär hälften av fetaosten i tärningar och smula resten.
3. Blanda alla ingredienser till salladen. Strö över den smulade osten.
4. Dressing: Klipp smörgåskrassen. Skala och finhacka löken. Blanda gräddfil och majonnäs och tillsätt krasse och lök. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med sambal, paprikapulver, honung, salt och peppar. Servera salladen med dressing.

Fler recept med: Bröllop, Dop, Fest, Övrigt, Sallader, Student