Matvetesallad med polkabetor

Matvetesalld med polkabetor, rädisor, fetsaost, svarta bönor och oliver. En färgglad sallad som gjord för försommarens fester. Använd matvete eller quinoa som bas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 polkabetor - (ca 750 g) små
  • 2 morötter
  • 1 rädisor - knippe
  • 100 g sallad - krispig
  • 200 g fetaost
  • 300 g bönor - kokta svarta
  • 2 dl kalamataoliver - svarta
  • 4 dl matvete - eller quinoa, kokt
  • 1 ask smörgåskrasse - (35 g) eller vattenkrasse

Krasse- och lökdressing

  • 1 smörgåskrasse - (35 g) ask
  • 0,5 schalottenlök
  • 3 dl gräddfil - eller turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Borsta och koka polkabetorna mjuka i vatten i en kastrull. Dra skalet av betorna och skär dem i klyftor. Låt kallna. Skala och skiva morötterna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och kallna.

  2. Ansa och halvera rädisorna.  Riv salladen i mindre bitar. Skär hälften av fetaosten i tärningar och smula resten.

  3. Blanda alla ingredienser till salladen. Strö över den smulade osten.

  4. Dressing: Klipp smörgåskrassen. Skala och finhacka löken. Blanda gräddfil och majonnäs och tillsätt krasse och lök. Skala och pressa i vitlöken. Smaka av med sambal, paprikapulver, honung, salt och peppar. Servera salladen med dressing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!