40 minuter + 25 minuter i ugn
Matveteotto med pestodressing – gör så här:
- Grönsaker: Sätt ugnen på 250°. Skrubba jordärtskockorna och skär dem i bitar. Kärna ur och skär paprikan i klyftor. Tärna auberginen. Skala och skär löken i klyftor. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg alla grönsaker på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja, flingsalt och peppar.
- Tillaga grönsakerna mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
- Finriv osten. Koka upp vatten och buljong.
- Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en kastrull ca 3 min. Tillsätt matvete och vin och rör om ca 1 minut. Tillsätt buljongen, lite i taget, och koka tills matvetet blir mjukt, ca 20 min. Rör då och då. Krydda med peppar och rör ner 50 g parmesan.
- Dressing: Lägg ingredienserna i en mixerskål och mixa slätt med mixerstav.
- Lägg upp matveteotto på tallrikar, toppa med grönsakerna. Garnera med 25 g parmesan och basilika. Servera med dressing.