3.53.53.53.53.5

Matveteotto med kronärtskockor och basilika är krämigt och gott. Kronärtskocksmarinaden innehåller hela pepparkorn. Tycker du att det blir alltför pepparstarkt kan marinaden silas innan matvete och tomater får fräsa.

För 4 personer:

Ingredienser

4 dl matvete
1 gul lök
1 burk kronärtskockor, marinerade små  (200 g)
2 grönsaksbuljongtärningar
400 g körsbärstomater
1 kruka basilika
100 g västerbottensost
salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Matveteotto med kronärtskockor och basilika – gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av men spara marinaden. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.
  2. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningar. Fräs matvete och lök i hälften av marinaden från kronärtskockorna ca 3 min. Späd med buljongen i omgångar och koka matvetet ca 15 min.
  3. Stek tomaterna i resten av marinaden från kronärtskockorna tills skalet börjar spricka. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Repa bladen från basilikan. Blanda ner kronärtskockor, basilika och ost i matveteotton och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa med de stekta tomaterna och servera.