Matveteotto med kronärtskockor och basilika

Matveteotto med kronärtskockor och basilika är krämigt och gott. Kronärtskocksmarinaden innehåller hela pepparkorn. Tycker du att det blir alltför pepparstarkt kan marinaden silas innan matvete och tomater får fräsa.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 dl matvete
  • 1 gul lök
  • 1 burk kronärtskockor - marinerade små  (200 g)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 100 g västerbottensost
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Låt kronärtskockshjärtana rinna av men spara marinaden. Skär kronärtskockorna i mindre bitar.

  2. Koka upp 1 liter vatten med buljongtärningar. Fräs matvete och lök i hälften av marinaden från kronärtskockorna ca 3 min. Späd med buljongen i omgångar och koka matvetet ca 15 min.

  3. Stek tomaterna i resten av marinaden från kronärtskockorna tills skalet börjar spricka. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Repa bladen från basilikan. Blanda ner kronärtskockor, basilika och ost i matveteotton och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa med de stekta tomaterna och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!