Matvete-otto med grönsaker och gorgonzola – gör så här:
- Skala och hacka 1 vitlöksklyfta och schalottenlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en vid kastrull.
- Häll på matvetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen. Sjud under lock ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in.
- Ansa och skär paprikorna i bitar, skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Stek paprikan i 1 msk olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt vitlöken fräsa med 1-2 min. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. Vänd ner spenaten i matvetet.
- Tärna gorgonzolan. Blanda matvetet med grönsakerna och gorgonzolan. Spara lite till garnering. Mal över svartpeppar. Servera med sallad.
Ca 460 kcal
per portion 21 g fett 17 g protein
46 g kolhydrater