Matvete-otto med grönsaker och gorgonzola

Som risotto, fast med matvete. En vegetarisk rätt som mättar ordentligt. Välj den mildare gorgonzolan med benämningen dolce.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl matvete - med koktid 15 min
  • 1 vitlöksklyftor - + 1 st
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja - + 1 msk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 paprikor - röda
  • 250 g spenat - hel
  • 100 g gorgonzolaost dolce
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 100 g sallad

Gör så här

  1. Skala och hacka 1 vitlöksklyfta och schalottenlöken. Fräs lök och vitlök i 1 msk olivolja i en vid kastrull.

  2. Häll på matvetet och rör om. Tillsätt grönsaksbuljongen. Sjud under  lock ca 15 min eller tills nästan all buljong kokat in.

  3. Ansa och skär paprikorna i bitar, skala och skiva 1 vitlöksklyfta. Stek  paprikan i 1 msk olja i en het stekpanna. Sänk värmen och låt vitlöken fräsa med 1-2 min. Ansa spenaten och ta bort grova stjälkar. Vänd ner spenaten i matvetet.

  4. Tärna gorgonzolan. Blanda matvetet med grönsakerna och gorgonzolan. Spara lite till garnering.  Mal över svartpeppar. Servera med sallad.

  5. Ca 460 kcal per portion 21 g fett  17 g protein 46 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!