Matvete med tofu i ingefärssoja

Recept på matvete med tofu i ingefärssoja. En riktigt snabb och smakrik vegorätt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk matvete - (400 g)
  • 300 g broccoli
  • 2 - 3 morötter - (250 g)
  • 400 g tofu
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk matolja

Marinad

  • 2 msk ingefära - finriven färsk
  • 1 stor vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 dl soja - med låg salthalt

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skölj vetet under rinnande vatten i ett durkslag. Plocka broccolin i mycket små buketter. Skala och grovriv morötterna. Skär tofun i kuber.

  2. Rör ihop marinaden.

  3. Fräs morot, broccoli och sesamfrön i oljan i en rymlig stekpanna eller wok ca 1 minut tills det har fått lite färg.

  4. Tillsätt matvete och tofu. Häll på marinaden. Blanda tills allt blivit varmt. Servera med lime att pressa över.

  5. Ca 450 kcal per portion 16 g fett 19 g protein 49 g kolhydrater

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!