Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett
Ingredienser
- 200 g matvete
- 400 g rödbetor
- 1 apelsin
- 250 g bönor - kokta valfria
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 dl olivolja - + 1 msk
- 0,5 tsk salt
Garnering
- smörgåskrasse
Gör så här
-
Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
-
Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i cm-stora bitar.
-
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
-
Blanda apelsinskal och -saft med vinäger och 1 dl olja.
-
Stek matvetet i 1 msk olja ca 1 minut . Blanda i bönor och rödbetor och stek ytterligare 2–3 min. Häll över vinägretten och krydda med salt. Toppa med smörgåskrasse.