Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett

Recept på matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett. Matig sallad som fungerar som egen rätt om grönsallad serveras till. Serveras varm.

1 timme

Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett – gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i cm-stora bitar.
  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
  4. Blanda apelsinskal och -saft med vinäger och 1 dl olja.
  5. Stek matvetet i 1 msk olja ca 1 minut . Blanda i bönor och rödbetor och stek ytterligare 2–3 min. Häll över vinägretten och krydda med salt. Toppa med smörgåskrasse.

Recept från