Matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett

Recept på matvete och bönor med betor i apelsinvinägrett. Matig sallad som fungerar som egen rätt om grönsallad serveras till. Serveras varm.
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 200 g matvete
  • 400 g rödbetor
  • 1 apelsin
  • 250 g bönor - kokta valfria
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl olivolja - + 1 msk
  • 0,5 tsk salt

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka betorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Skär betorna i cm-stora bitar.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  4. Blanda apelsinskal och -saft med vinäger och 1 dl olja.

  5. Stek matvetet i 1 msk olja ca 1 minut . Blanda i bönor och rödbetor och stek ytterligare 2–3 min. Häll över vinägretten och krydda med salt. Toppa med smörgåskrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!