Mättande fiskgryta med ägg

Kokt fisk – och ändå ser rätten ut som en palett med gult ägg, rosa räkor, röd tomat och gröna selleribitar. Smalare än så kan det dessutom knappast bli. Servera gärna bröd till.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 2 krm timjan
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 potatisar
  • 2 selleristjälkar
  • 200 g torskfilé
  • 1 tomat
  • 80 g räkor - skalade
  • 0,5 dl dill - hackad

Gör så här

  1. 1. Hårdkoka ägget. Koka upp buljongen med salt och kryddor. Skala och skär potatisen i bitar. Ansa och skär sellerin i bitar.

  2. Lägg potatis och selleri  i buljongen och sjud under lock ca 10 min tills potatisen känns nästan färdig.

  3. Skär fisken i 2 bitar. Lägg ner dem och sjud ytterligare 3-5 min tills fisken är klar.

  4. Skala och hacka ägget. Kärna ur tomaten och tärna köttet.

  5. Lägg upp grytan i djupa tallrikar och strö tomater, ägg, räkor och dill. Servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!