00000

Matiga potatismuffins. Runt den kokta potatisen formar sig muffinsen som skålar. Bjud dem till midsommarsillen eller på sommarens buffébord. Perfekt picknickmat.

För 4 person(er)

Ingredienser

1,5 dl kesella
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 dl gräslök, hackad
3 dl vetemjöl special
1 tsk bakpulver
8 färskpotatisar, små, kokta
1 msk olivolja
1 msk gräslök, hackad
1 tsk flingsalt

1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
2. Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i kesellasmeten. Blanda och fördela smeten i formarna.
3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje potatis.
4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Ta ut och servera muffinsen till midsommarsillen.