1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.
2. Blanda kesella, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta i kesellasmeten. Blanda och fördela smeten i formarna.
3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje potatis.
4. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Ta ut och servera muffinsen till midsommarsillen.
Matmuffins med potatis
Matiga potatismuffins. Runt den kokta potatisen formar sig muffinsen som skålar. Bjud dem till midsommarsillen eller på sommarens buffébord. Perfekt picknickmat.
För 4 person(er)
Ingredienser
1,5 dl | kesella |
1 dl | mjölk |
1 | ägg |
1 tsk | salt |
1 dl | gräslök, hackad |
3 dl | vetemjöl special |
1 tsk | bakpulver |
8 | färskpotatisar, små, kokta |
1 msk | olivolja |
1 msk | gräslök, hackad |
1 tsk | flingsalt |
Fler recept med:
Ägg och mejeri, Bakning, Barn och familj, Buffémat, Huvudrätter - varmrätter, Vegetariskt