00000

Matiga muffins passar också bra som tillbehör till en soppa eller sallad.

För 12 bullar

Ingredienser

150 g broccolibuketter frysta
50 g rucola
10 gröna oliver
4 dl dinkel siktat (220 g)
1 dl dinkelflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk (0,5 %)
2 dl lagrad ost (17 %) riven

Matmuffins med ost, broccoli och rucola – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina broccolin och bryt den i mindre buketter. Hacka rucola och oliver.
  2. Blanda mjöl, flingor, bakpulver, salt och smör, gärna i matberedare. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.
  3. Blanda ner broccoli, rucola, oliver och nästan all ost i degen. Fördela den i en muffinspanna med 12 hål. Strö över den sparade osten.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen stå kvar i formen ca 5 min innan de lossas från formen och får svalna på galler.

Ca 140 kcal per muffin, 5,5 g fett, 5 g protein, 16 g kolhydrater

Fler recept med: Grönsaker, Kakor och bullar, Smalt