00000

Snabbt går det att göra läckra och matiga ostmuffins. Jag fyller med gorgonzola och mogna päron. Har du någon annan favoritost går det också bra.

För 16 bullar

Ingredienser

480 g vetemjöl
1 tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör
2 ägg
2,5 dl mjölk

Fyllning:

125 g gorgonzola
1 päron moget

Matmuffins med gorgonzola och päron — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen, det går bra i matberedare eller finhacka med en bordskniv. Häll i ägg och mjölk och kör eller rör snabbt ihop degen. Ta upp den på mjölat bord, forma till en rulle och dela i bitar.
  2. Skär gorgonzola och päron i bitar.
  3. Platta ut degbitarna och vik in en bit gorgonzola och en bit päron i varje degbit. Tryck ihop skarven och lägg den neråt.
  4. Placera alla degknyten i muffinsformar och grädda dem mitt i ugnen ca 15 minuter tills de har fått fin färg.