44444

Kocken Mattias Larsson bjuder oss på en underbar matjessilltart med parmesanost, olivolja, gräddfil och forellrom. Tartaren packas hårt i crème brûlée-formar eller andra små skålar, som sedan vänds upp och ner. Klä ev formarna med plastfolie så går tartaren lättare att lossa.

För 8 personer

Ingredienser

2 burkar matjessill, (à 200 g)
4 potatisar, kokta, medelstora
100 g parmesanost
4 ägg, hårdkokta
3 äggulor
1 msk citron, pressad
1 msk gräslök, finhackad
2 krm salt

Garnering:

100 g forellrom
1 dl gräddfil
2 msk olivolja

Matjessilltartar med parmesanost, olivolja, gräddfil och forellrom – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av. Tärna sill, potatis, parmesan och ägg. Tillsätt äggulor, citron, gräslök och salt och blanda ordentligt.
  2. Forma röran genom att packa den hårt i 8 små, runda formar. Vänd dem upp och ner och lossa försiktigt tartaren på tallrikarna.
  3. Garnera med forellrom, gräddfil och olivolja. Servera kallt öl och snaps till.

Att dricka till matjessilltartaren: Hemkryddad snaps och öl.

P.S Hittar du inte forellrom i din butik går det att ersätta med löj- eller stenbitsrom.

 

Kocken Mattias Larsson älskar att runda av midsommaraftons kväll på bryggan i Stockholms skärgård.

midsommarmeny
Inspireras av hans finessrika meny till matjessilltartaren: