Matjessillstubbar – gör så här:
- Koka polkabetorna mjuka. Tärna matjessillen grovt. Skär polkabetorna i cm-stora tärningar. Skala, kärna ur och skär päronet i cm-stora tärningar.
- Stek polkabets- och pärontärningarna i smör på medelstark värme utan att de tar färg ca 3 min. Låt svalna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skala och finhacka schalottenlöken. Skär gräslöken fint. Blanda osten med pepparrot, schalottenlök och gräslök.
- Ta upp och smält gelatinet i en kastrull med citronsaften. Rör ner i ostblandningen. Tillsätt sill, polkabetor och päron. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut ett noriark på en bambumatta. Fördela lite av fyllningen och rulla ihop så hårt som möjligt. Låt stå i kylskåpet ca 3 timmar. Skär rullen i 3–4 cm breda bitar.