Matjessillpotatis  

Matjessillpotatis passar perfekt som enkel lunchrätt eller vickningsrätt.  
Mattias Larsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • 75 g matjessillfilé
  • 1 rödlök
  • 125 g smör
  • 3 msk gräslök - finstrimlad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av och ånga av ca 5 min. Gaffelmosa potatisen lätt och lägg upp den i en varm serveringsform.

  2. Fintärna matjessillen. Skala och finhacka löken.

  3. Bryn smöret tills det är lätt brynt och börjar dofta nötigt. Blanda i matjessillen. Häll matjessillsmöret över potatisen. Strö över rödlök, gräslök och salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!