Matjessill med vispad crème fraiche, rosépeppar och picklad rödlök
Ingredienser
- 2 burkar matjessillfiléer - hela, (à 200 g)
- 2 msk smör
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk rosépeppar
- 1 krm salt
Picklad lök
- 12 röda steklökar - små eller 1 liten rödlök
- 1 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 2 msk ättiksprit - (12 %)
Garnering
- rosépeppar
- dillkvistar
Gör så här
-
Picklad lök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda löken med vatten, socker och ättika. Låt stå tills sockret lösts upp.
-
Bryn smöret i en kastrull. Låt det svalna. Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda i smöret, ta även med bottensatsen. Krossa pepparkornen och blanda i crème fraichen. Salta. Lägg crèmen i en spritspåse.
-
Låt sillen rinna av och skär den i ca 3 cm breda bitar. Låt lök och morötter rinna av.
-
Lägg sillbitarna på ett fat och spritsa på crèmen. Toppa sillen med lök och morötter. Garnera med krossad rosépeppar och dillkvistar.