Matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon

Recept på matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon. Förrätten går fint att förbereda. Värm smöret strax före servering. Rosta vallmofröna försiktigt; när de börjar poppa är de klara och har en nötig god smak.
Recept på matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon.
Recept på matjessill med vallmofrön, crème fraiche och bacon. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill - (à 200 g)
  • 1 msk vallmofrön - blå
  • 50 g smör
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Rosta vallmofröna lätt i stekpanna och häll upp dem i en skål. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull.

  2. Stek baconet krispigt och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Bred ut crème fraiche på tallrikarna. Låt sillen rinna av. Lägg sillen på crème fraichen. Smula baconet och strö över det och vallmofröna. Klipp över krassen. Ös över det varma brynta smöret och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!