Matjessill med vaktelägg, brynt smör och lök

Det brynta heta smöret slås över anrättningen precis före servering. Vakteläggen har väldigt hårt skal därför kan man behöva en vass kniv när man ska knäcka skalet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 800 g potatis - små
  • 1 tsk salt
  • 10 vaktelägg
  • 0,5 l vatten
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 125 g smör
  • 2 burk matjessill
  • 1 lök - röd
  • 3 dill - kvistar

Gör så här

  1. Potatis: Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknar, men fortfarande har lite spänst. Dra av skalet och skiva den i 1/2 cm tjocka skivor.

  2. Vaktelägg: Koka upp vatten och vinäger. Hacka försiktigt i skalen med en liten vass kniv. Knäck äggen i en skål. Slå den heta lagen över äggen. Låt stå två minuter. Lyft sedan över äggen i en skål med isvatten för att stoppa tillagningen.

  3. Bryn smöret ljusbrunt i en kastrull. Sila genom finmaskig sil. Skär sillfiléerna i 20 jämnstora bitar. Finhacka rödlöken och gräslöken.

  4. Servering: Lägg några skivor potatis i botten på en liten skål. Lägg på sillen och ett pocherat ägg, rödlök och dill. Slå det brynta smöret över.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!