00000

Ingredienser som tomat, pepparrot och rostad vitlök till matjessill är så gott. Ni måste bara prova!

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot

3 burkar matjessill, (à 200 g)

Sås

2 vitlöksklyftor
0,75 dl ketchup
3 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
2 msk strösocker
1 msk dill, torkad
1 dl rapsolja
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl vatten

Garnering:

10 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
2 msk pepparrot, riven

20 minuter + 1 dygn i kyl

Matjessill med tomat, rostad vitlök och pepparrot – gör så här:

  1. Häll av sillen och låt den rinna av. Skär den i bitar, 2–3 cm breda.
  2. Skala och pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen.
  3. Lägg sillen i såsen och låt dra  ca 24 timmar i kylen.
  4.  Skala vitlöksklyftorna. Rosta dem med olja i en stekpanna tills de får gulbrun färg och är helt mjuka. Låt kallna.
  5. Garnera  sillen med vitlöksklyftor och riven pepparrot strax före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Jul, Påsk, Sill, Smårätter