00000

Lite annorlunda men mycket gott är det att byta ut gräddfilen mot nobisdressing och servera till matjessillen.

För 25 personer

Ingredienser

5 burkar matjessill, (à 200 g)
8-10 rödbetor, inlagda (ca 300 g)
6 saltgurkor
3 rödlökar
2 dl kapris

Nobisdressing:

4 ägg
3 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 vitöksklyftor
5 dl rapsolja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
1 knippa gräslök

Matjessill med rödbetshack och nobisdressing – gör så här:

  1. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 3 min. Spola äggen i kallt vatten. Gröp ur dem i en matberedare. Tillsätt vinäger, senap och skalade vitlöksklyftor. Häll i oljan medan maskinen går och mixa till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hacka gräslöken och rör ner i såsen.
  3. Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Hacka rödbetor och gurka. Skala och finhacka rödlöken. Lägg grönsaker och kapris i grupper runt om sillen.
  4. Servera med nobisdressingen.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Midsommar, Övrigt, Svenskt