Matjessill med rödbetshack och nobisdressing

Lite annorlunda men mycket gott är det att byta ut gräddfilen mot nobisdressing och servera till matjessillen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 burkar matjessill - (à 200 g)
  • 8 - 10 rödbetor - inlagda (ca 300 g)
  • 6 saltgurkor
  • 3 rödlökar
  • 2 dl kapris

Nobisdressing

  • 4 ägg
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar - nymald
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Dressing: Lägg äggen i kokande vatten och låt koka 3 min. Spola äggen i kallt vatten. Gröp ur dem i en matberedare. Tillsätt vinäger, senap och skalade vitlöksklyftor. Häll i oljan medan maskinen går och mixa till en tjock sås. Smaka av med salt och peppar.

  2. Hacka gräslöken och rör ner i såsen.

  3. Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Hacka rödbetor och gurka. Skala och finhacka rödlöken. Lägg grönsaker och kapris i grupper runt om sillen.

  4. Servera med nobisdressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!