Matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad

Recept på matjessill med rödbetor, kapris och potatissallad. Använd färdigkokt potatis så går rätten ännu snabbare att laga.

Ingredienser

  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 400 g potatis
  • 1 äpple - litet
  • 1 kruka gräslök
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk senap
  • 2 rödbetor - inlagda
  • 1 saltgurka
  • 0,5 dl cocktailkapris
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Låt den rinna av och svalna. Skala och skär potatisen i bitar.

  2. Kärna ur och tärna äpplet. Hacka gräslöken. Blanda gräddfil, senap, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Vänd ner potatis, äpple och hälften av gräslöken.

  3. Låt sillen rinna av och lägg den på ett fat. Skär rödbetor och gurka i mindre bitar. Strö rödbetor, gurka, kapris och resten av gräslöken över sillen. Servera med potatissalladen till.

Tips! Ännu en god snabbsill:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!