Matjessill med rädiscrème, färskpotatis och ägg

Recept på matjessill som serveras med färskpotatis, ägg och härlig rädiscrème.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 matjessillfiléer
  • 4 ägg
  • 16 färskpotatisar - kokta
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 3 msk gräslök - hackad
  • 2 msk pepparrot - riven

Rädiscrème

  • blast - från rädisorna
  • 1 vitlöksklyfta
  • 35 g babyspenat
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil - smetana eller crème fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Rädiscrème: Skölj blasten och låt den rinna av på hushållspapper. Skala vitlöksklyftan. Mixa blast, vitlök och spenat. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar.

  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola dem i kallt vatten och skala dem.

  3. Skär sillen i bitar, ca 2 cm breda. Skär potatisen i bitar. Halvera äggen på mitten. Skala och skär löken i ringar. Ansa och skiva rädisorna. Lägg allt på ett stort fat.

  4. Klicka på lite av rädisblastcrèmen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över pepparrot och garnera med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!