4.54.54.54.54.5

Recept på matjessill som serveras med färskpotatis, ägg och härlig rädiscrème.

För 8 personer:

Ingredienser

8 matjessillfiléer
4 ägg
16 färskpotatisar, kokta
1 rödlök
1 knippa rädisor
3 msk gräslök, hackad
2 msk pepparrot, riven

Rädiscrème:

blast, från rädisorna
1 vitlöksklyfta
35 g babyspenat
1,5 dl majonnäs
0,5 dl gräddfil, smetana eller crème fraiche
2 krm salt
1 krm vitpeppar, nymald

Garnering:

dill

20 minuter

Matjessill med ägg och rädisblastcrème – gör så här:

  1. Rädiscrème: Skölj blasten och låt den rinna av på hushållspapper. Skala vitlöksklyftan. Mixa blast, vitlök och spenat. Tillsätt majonnäs och gräddfil. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola dem i kallt vatten och skala dem.
  3. Skär sillen i bitar, ca 2 cm breda. Skär potatisen i bitar. Halvera äggen på mitten. Skala och skär löken i ringar. Ansa och skiva rädisorna. Lägg allt på ett stort fat.
  4. Klicka på lite av rädisblastcrèmen och servera resten i en skål vid sidan om. Strö över pepparrot och garnera med dill.
Fler recept med: Fisk, Sill