00000

Matjessill är klassisk mat till midsommar. En trevlig uppläggning passar på buffén eller som förrätt. Gott med färskpotatis till.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 matjessill, ask, hela filéer
8 färskpotatisar
3 ägg, hårdkokta, skivade
0,5 gurka, 10 cm, färsk, tärnad
1 knippa rädisor, skivade
0,5 dl persilja, hackad

Pepparrotsvinägrett:

2 msk vitvinsvinäger
0,5 tsk salt, + 2 krm svartpeppar
2 msk olja, + 1 msk vatten
1,5 msk pepparrot, riven

1. Dela sillfiléerna på längden. Rulla och ställ dem på fatet med ägg, potatis, rädisor och gurka.
2. Blanda dressingen. Ös den över och toppa med persilja.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Förrätter, Midsommar, Övrigt