1. Dela sillfiléerna på längden. Rulla och ställ dem på fatet med ägg, potatis, rädisor och gurka.
2. Blanda dressingen. Ös den över och toppa med persilja.
Matjessill med pepparrot
Matjessill är klassisk mat till midsommar. En trevlig uppläggning passar på buffén eller som förrätt. Gott med färskpotatis till.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | matjessill, ask, hela filéer |
8 | färskpotatisar |
3 | ägg, hårdkokta, skivade |
0,5 | gurka, 10 cm, färsk, tärnad |
1 knippa | rädisor, skivade |
0,5 dl | persilja, hackad |
Pepparrotsvinägrett:
2 msk | vitvinsvinäger |
0,5 tsk | salt, + 2 krm svartpeppar |
2 msk | olja, + 1 msk vatten |
1,5 msk | pepparrot, riven |