Om du inte hittar bladpersilja går det bra med vanlig persilja också, men då blir smaken lite starkare.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 burkar matjessill (à 200 g)
1 knippa rödbetor (500 g) färska

Sallad:

800 g färskpotatisar små
1 rödlök
1 knippa dill
1 knippa bladpersilja
2 dl matyoghurt
0,5 dl vatten
2 msk senap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Recept: Matjessill med ljummen grön potatissallad och rödbetsklyftor

  1. Skär av blasten från rödbetorna och koka dem mjuka i vatten i en kastrull ca 20 min.
  2. Sallad: Skrubba potatisen noga och koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen ånga och rinna av. Skala och strimla rödlöken.
  3. Mixa dill och persilja, spara lite till garnering, med lite av yoghurten med mixerstav. Rör i resten av yoghurten och späd med vattnet. Smaka av med senap, salt och peppar. Vänd i potatis och lök.
  4. Gnugga skalet av rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor.
  5. Låt matjessillen rinna av och servera den med potatissallad och rödbetsklyftor. Garnera med den sparade dillen och persiljan.

 

Ca 520 kcal per portion

  • 22 g fett
  • 20 g protein
  • 58 g kolhydrater
Fler recept med: Fisk, Sallader, Smalt