Matjessill med gremolata

Denna sill har en strykande åtgång. Matjessill som smakar fräscht av citron, vitlök och parmesan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 burkar matjessillfiléer - (à 200 g)

Gremolata

  • 2 citroner - rivet skal
  • 1 dl persilja - eller basilika hackad
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade

Garnering

  • basilikablad
  • citronklyftor

Tillbehör

  • gräddfil

Gör så här

  1. Blanda citronskal, persilja, ost och vitlök. Häll av lagen från sillen och lägg upp den på ett fat. Strö över gremolatan.

  2. Garnera med färsk basilika och citronklyftor. Servera med gräddfil.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!