Matjessill med brynt smör

Matjessill med brynt smör är somrig mat. När matjessillen värms får den mjukare konsistens och smälter nästan ihop med det brynta smöret.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill - (à 200 g)
  • 1 kg färskpotatis
  • 3 ägg
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör
  • 2 dl gräddfil
  • 1 grönsallad
  • 1 knippe rädisor

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Låt matjessillen rinna av och lägg den på ett fat. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten, skala och grovhacka dem. Strimla gräslöken. Strö ägg och gräslök över sillen.

  3. Ta av locket från potatiskastrullen och ställ på matjessill­faten. Låt stå ca 10 min så att ­sillen blir ljummen.

  4. Bryn smöret. Häll det över sill och ägg och servera genast med färskpotatis, gräddfil, salladsblad och ansade rädisor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!