44444

Klassisk matjesill med äppeltopping är en fräsch rätt på påsk- och midsommarbordet. Äpplet ger matjessillen en frisk och god smakbrytning.

För 6 personer:

Ingredienser

2 burkar matjesfiléer, (à 200 g)
1 äpple, stort
2 msk citron, pressad
2 msk gräslök, hackad
1 msk pepparrot, riven

Tillbehör:

gräddfil

Garnering:

gräslöksblommor, ev

15 minuter

Matjessill med äppelsalsa – gör så här:

  1. Häll av lagen och skär sillen i bitar. Lägg bitarna på ett fat.
  2. Kärna ur och finhacka äpplet. Häll över citronsaften. Blanda äpplet med gräslök och pepparrot.
  3. Fördela salsan över sillen. Servera med gräddfil och garnera med gräslöksblommor.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Midsommar, Påsk, Sill