Matjessill med ägg, picklad lök och brynt smör  

Matjessill med ägg, picklad lök och brynt smör passar både till påsk och midsommar. Tänk på att pickla löken i god tid, då den kräver en stund i kylen.  
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 5 matjessillfiléer - hela
  • 3 ägg - hårdkokta
  • 3 kvistar dill
  • 75 g smör

Picklad lök

  • 2 rödlökar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och skiva löken. Koka upp vattnet och blanda det med sockret tills det lösts upp. Blanda i ättikan. Häll lagen över löken och låt kallna. Låt stå ca 1 timme.

  2. Lägg sillfiléerna på ett fat. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Låt den picklade löken rinna av. Toppa sillen med ägg och lök. Strö över dillen.

  3. Bryn smöret tills det luktar nötigt och har en ljusbrun färg. Häll 2 msk brynt smör över sillfiléerna, servera resten vid sidan om. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!