00000

En sydlänsk matidé som smaksattes med nordlig sälta och blev en festlig aptitretare. Prova som en spännande variant på sillbordet.

För 6 små portionsglas

Ingredienser

200 g matjessillfilé en burk
2 gelatinblad
1 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 msk matjesillspad
3 msk gul lök finhackad
2 msk dill hackad
salt
limepeppar
coctailkapris, dillkvistar garnering

Matjespannacotta

 

1. Börja med att hacka matjessillen fint. Spara lite av spadet.

2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten tills de mjuknar. Krama ur och smält dem i en kastrull eller mikron.

3. Häll på grädden i en tunn stråle under omrörning. Tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sillbitar. Smaka av med lite salt, om det behövs och limepeppar eller vanlig svartpeppar. Låt stå kallt att stelna i kylen, minst 2-3 timmar.

4. Garnera med kapris och dill.