Matjes med äggcrème

Matjes med äggcrème är lite som torsk med äggsås – med matjes och crème fraiche istället för varm sås och torsk.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 förp matjessillfiléer - (à 200 g)

Äggcrème

  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk kapris
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • salladslök och persilja

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten. Skala och finhacka äggen.

  2. Låt matjessillen rinna av. Skär filéerna i bitar och lägg på ett fat.

  3. Ansa och strimla salladslöken. Repa och finhacka persiljan. Spara lite till garnering.

  4. Blanda ägghacket med crème fraiche, finhackad salladslök, persilja och kapris. Krydda med salt och peppar.

  5. Fördela krämen över sillen. Garnera med resterande salladslök och persilja. Låt sillen stå i kylen fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!