Matjes i glas

Recept på matjes i glas. Servera matjessillen som en fin förrätt, i glas. En praktisk liten rätt att göra i ordning i förväg och ha på lut i kylskåpet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 matjessillfilé - på burk (á 400g)
  • 4 - 6 potatis - kokt
  • 1 rödlök - liten
  • 1 ättiksgurka - hel

Sås

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 dl dill - hackad
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk citronskal - finrivet

Tillbehör

  • dill
  • citron - rivet skal

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär den kokta potatisen i bitar. Skala och hacka rödlöken. Skär gurkan i små bitar.

  2. Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och citronskal.

  3. Varva potatis, sill, rödlök, ättiksgurka och gräddfilssåsen i glas. Garnera med en dillvippa och lite rivet citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!