00000

Recept på matjes i glas. Servera matjessillen som en fin förrätt, i glas. En praktisk liten rätt att göra i ordning i förväg och ha på lut i kylskåpet.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 matjessillfilé på burk (á 400g)
4-6 potatis kokt
1 rödlök liten
1 ättiksgurka hel

Sås

2 dl gräddfil
0,5 dl dill hackad
2 msk citron pressad
1 tsk citronskal finrivet

Tillbehör

dill
citron rivet skal

Matjes i glas – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av och skär den kokta potatisen i bitar. Skala och hacka rödlöken. Skär gurkan i små bitar.
  2. Rör ihop gräddfil med dill, citronsaft och citronskal.
  3. Varva potatis, sill, rödlök, ättiksgurka och gräddfilssåsen i glas. Garnera med en dillvippa och lite rivet citronskal.