00000

Recept på en matig rostbiffsmacka. Morötterna saftar av sig en del så servera dem till i stället för mellan, om mackan ska ligga länge innan den serveras.

För 4 personer

Ingredienser

2 morötter, (250 g)
1 vitkål, klyfta, (100 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
175 g färskost, t ex lättphiladephia
2 msk senap, grov
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
200 g rostbiff

Tillbehör:

8 bröd, stora skivor grovt
4 romansallad, blad
gurka, syrad eller snabbsaltad gurka

15 min

Gör så här:

  1. Riv morötterna på fina delen av rivjärnet. Ansa, skölj och finstrimla kålen. Pressa ut så mycket vätska ur morötterna som möjligt. Blanda morötter och vitkål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda färskost med senap. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela färskosten på 4 av brödskivorna. Lägg på morots- och vitkålsblandningen.
  4. Lägg på sallad och rostbiff. Kläm ihop med den andra skivan bröd på toppen.  Skär syrad gurka i skivor och servera till.