Matig rostbiffsmacka

Recept på en matig rostbiffsmacka. Morötterna saftar av sig en del så servera dem till i stället för mellan, om mackan ska ligga länge innan den serveras.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 morötter - (250 g)
  • 1 klyfta vitkål - (100 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 175 g färskost - t ex lättphiladephia
  • 2 msk senap - grov
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 200 g rostbiff

Tillbehör

  • 8 bröd - stora skivor grovt
  • 4 romansallad - blad
  • gurka - syrad eller snabbsaltad gurka

Gör så här

  1. Riv morötterna på fina delen av rivjärnet. Ansa, skölj och finstrimla kålen. Pressa ut så mycket vätska ur morötterna som möjligt. Blanda morötter och vitkål. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blanda färskost med senap. Smaka av med salt och peppar.

  3. Fördela färskosten på 4 av brödskivorna. Lägg på morots- och vitkålsblandningen.

  4. Lägg på sallad och rostbiff. Kläm ihop med den andra skivan bröd på toppen.  Skär syrad gurka i skivor och servera till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!