Matiga muffins med bacon
Ingredienser
- 1,5 dl mjölk
- 0,5 dl olivolja
- 1 ägg
- 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk havssalt
Fyllning
- 1 pkt bacon - (140 g)
- 3 salladslökar
- 1 dl parmesan - riven
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjölk och olja i en skål. Vispa ner ägget med en gaffel.
-
Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt äggblandningen. Rör runt med en trägaffel till en kladdig deg, se till att inte röra för mycket.
-
Fyllning: Tärna och stek baconet knaprigt. Ansa och skär salladslöken i ½ cm stora bitar. Blanda bacon, lök och parmesanost. Spara ¼ av blandningen till topping, och vänd ner resten i smeten.
-
Fördela smeten i 6 stora muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt. Toppa med baconblandningen. Grädda muffinsen mitt i ugnen 25–30 min. Stjälp upp muffinsen och låt dem svalna uppochner på ett galler.