DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Santa Maria

Matiga kokosplättar med kyckling och räkor

Välj din favoritfyllning att toppa dessa smarriga och kokosplättar med. Perfekt som middag eftersom fyllningen gör plättarna matiga.

Matiga kokosplättar med kyckling och räkor

1. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, sockret, kokosmjölken och saltet.

2. Smält smöret och blanda ner det i smeten.

3. Värm plättlaggen till lite mer än medelvärme och häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända plätten. Stek i en minut eller så på andra sidan också.

4. Lägg plättarna på en tallrik och låt svalna lite.

Förslag på fyllningar:

1. Handskalade räkor marinerade i Sweet Chili Sauce
2. Kräftor marinerade i Chipotle Paste
3. Små skivor rökt lax toppade med Teriyaki Sauce Ginger & Sesame
4. Strimlad grillad kyckling toppat med Chili-mayo

Ett tips är att lägga fyllningarna i olika skålar så får alla välja vad de vill toppa sina plättar med.

Recept från