I annonssamarbete med SANTA MARIA

00000

Välj din favoritfyllning att toppa dessa smarriga och kokosplättar med. Perfekt som middag eftersom fyllningen gör plättarna matiga.

För 4-6 portioner

Ingredienser

2 ägg medelstora
2,5 dl mjölk
1,5 dl mjöl
1,5 dl Santa Maria Extra Creamy Coconut Milk,
1 nypa socker
1 nypa salt

Matiga kokosplättar med kyckling och räkor – gör så här:

  1. Vispa ihop äggen och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken, sockret, kokosmjölken och saltet.
  2. Smält smöret och blanda ner det i smeten.
  3. Värm plättlaggen till lite mer än medelvärme och häll i ett tunt lager smet. När ytan stelnat och undersidan fått fin färg är det dags att vända plätten. Stek i en minut eller så på andra sidan också.
  4. Lägg plättarna på en tallrik och låt svalna lite.

Förslag på fyllningar:

Ett tips är att lägga fyllningarna i olika skålar så får alla välja vad de vill toppa sina plättar med.

Fler recept med: Santa Maria, Thailändskt