4.14.14.14.14.1

Recept på en god, fräsch och matig räksallad med quinoa, ägg och avokado. Välj gärna handskalade räkor. Visserligen är det lite pilligt, men handskalade ­räkor gör salladen mycket godare.

För 4 personer:

Ingredienser

1,5 kilo räkor, med skal
3 dl quinoa
1 knippa grön sparris
2 ägg, kokta
2 avokador, mogna
1 knippa rädisor
0,5 rödlök

Dillolja:

0,75 dl olivolja
1 kruka dill
0,5 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Örtcrème:

200 g färskost, naturell
1 dl yoghurt, turkisk
1 kruka basilika
0,5 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

gräslök

30 minuter

Räksallad – gör så här:

  1. Tina räkorna om de är frysta. Skala och ställ i kylen. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  2. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 min. Doppa den i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skär äggen i klyftor. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Ansa och skiva rädisorna tunt. Skala och skiva löken tunt.
  4. Dillolja: Mixa ingredienserna till dilloljan och blanda den med quinoan.
  5. Örtcrème: Mixa alla ingredienser med mixerstav.
  6. Lägg räkor, dillquinoa, sparris, ägg, avokado och lök på tallrikar. Toppa med en klick örtcrème och strö över lite finklippt gräslök.