00000

En soppa som lika gärna kunde kallas gryta för att den är så matig!

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g skinn- och benfri laxfilé
2 selleristjälkar
1,5 l vatten
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta finhackad
200 g torkad pasta, t ex farfalle
70 g färsk spenat
1 dl färsk basilika
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Servering

olivolja

1. Skär laxen i ca 2×2 cm stora bitar. Skiva sellerin tunnt. Koka upp vattnet i en rymlig kastrull med buljongtärningar, selleri och vitlök.
2. Tillsätt pastan och koka enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg försiktigt ner laxbitarna när ca 3 min återstår av koktiden på pastan. Dra kastrullen av värmen och vänd försiktigt ner spenat och basilika. Smaka av med salt. Peppra. Ringla över lite olivolja vid servering.