Matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing

00000

Recept på matig köttmacka med ingefärs- och sesamdressing. En rejäl macka, lagom till lunch. Dressingen kallas ibland Sean Connery-dressing.

För 4 personer:

Ingredienser

12 skivor nötstek tunna
1 surdegsbaguette
1 tomat
1 bit gurka (ca 10 cm)
1 paprika röd eller gul
0,5 rödlök liten
50 g rucola

Dressing:

1 dl crème fraiche
1 msk ingefära riven, färsk
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk tomatpuré
1 msk soja japansk
1 tsk sesamolja
1 krm salt

20 minuter

  1. Dressing: Rör ihop alla ingredienser. Krydda med salt.
  2. Dela brödet och skär det i fyra bitar. Skär tomat och gurka i skivor. Kärna ur och skär paprikan i ringar. Skala och skiva löken.
  3. Lägg kött och grönsaker i bröden. Servera med dressingen på eller bredvid mackan. 

Av Anna Stegs

Fler recept med: Kött, Lunch, Mackor, Nötkött, Övrigt, Picknick