30 min + 30 min i ugnen
Matig indisk rissallad — gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter och pumpa i grova bitar och lägg i en långpanna. Ringla över 2 msk olja och rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Skala och finhacka ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingefära, vitlök, chili, kardemumma, garam masala, apelsinsaft och 2 msk olja. Skala och skär löken i klyftor.
- Ta långpannan ur ugnen och tillsätt kryddblandning, lök, kanelstänger, salt och peppar. Blanda noga. Sätt tillbaka pannan i ugnen och tillaga ytterligare ca 15 min, tills grönsakerna är mjuka. Vänd runt då och då.
- Ris: Koka upp vatten, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlikor och salt och eventuellt curryblad. Tillsätt riset och koka på svag värme under lock tills riset är mjukt.
- Blanda riset med de rostade grönsakerna och kryddorna i formen. Krydda med salt och peppar. Toppa med hackade rostade mandlar och koriander. Servera med mango chutney.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️