Matig gourmetmacka med äggröra, svamp & tryffelpecorino  

Tryffelpecorino, skogschampinjoner och krämig äggröra på levainbröd. Vår matiga gourmetmacka extra allt är en suverän mitt-i-veckan-lyx.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 skivor levainbröd - stora
  • 50 g tryffelpecorino
  • 1 tomat - stor
  • 150 g skogschampinjoner
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 2 krm salt - + 1/2 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 4 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde

Garnering

  • timjan

Tillbehör

  • sallad - blandad

Gör så här

  1. Finriv osten. Skär tomaten i tunna skivor. Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Stek svamp och vitlök i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Smält 1 msk smör i en sauteuse eller kastrull. Häll i äggsmeten och värm under omrörning till en krämig äggröra.

  4. Rosta bröden. Täck dem med tomatskivor. Fördela äggröra och svamp på bröden och toppa med osten. Garnera med timjan och servera genast med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!