Mathavre med marinerade grönsaker, linser och ädelost

Mathavre med råmarinerade grönsaker, äpple och linser är en lättlagad vegetarisk rätt med massor av smak. Äpple, valnötter och ädelost är smaker som gillar varandra.
Mattias Larsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dl mathavre
  • 1 morot
  • 200 g zucchini
  • 150 g stjälkselleri
  • 2 äpplen
  • 150 g linser - röda, kokta
  • 0,75 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl valnötter
  • 150 g valnötter

Gör så här

  1. Koka mathavret enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.

  2. Skala moroten. Hyvla grönsakerna med en mandolin eller en potatisskalare. Kärna ur och skär äpplena i fjärdedelar. Hyvla äpplena tunt.

  3. Blanda grönsaker och äpple med linser, vinäger, olja och salt. Låt marinera ca 15 min.

  4. Lägg mathavret i botten på tallrikar eller på ett serveringsfat. Toppa med de marinerade grönsakerna. Strö över valnötter och smula över ädelost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!